Breaking News

Hercules Harkema weer succes met de jongens!

Zaterdag 2 maart reisden de jongens van Hercules Harkema af naar Lemmer voor hun 2de plaatsing wedstrijd. De beste jongens over de 2 wedstrijden mochten zich Fries Kampioen noemen, tevens werd er per toestel gekeken wie mee mocht doen aan de toestelfinale op 15 juni in Harkema.

In de eerste ronde was het de beurt aan Remco Hamstra, de scores waren beter dan in Stiens. Helaas net niet geplaats voor district finale.

 

In wedstrijd ronde drie mochten Casper Stefan Hooisma, Karst Niewijk en Johannes Ogden hun oefeningen laten zien aan de jury. Tijdens de trainingen zagen de trainers al veel verbetering. Dit was ook terug te zien op de wedstrijd er werden door Casper en Karst veel hogere score behaald dan bij de vorige wedstrijd. Dit werd ook beloond door de jury. Deze 2 jongens hebben zich geplaatst voor het district finale in Lemmer.

 

In wedstrijd ronde vier mochten Daniël Weening en Marten Mudstra hun oefeningen laten zien aan de jury.  Deze twee jongens hebben tijdens de trainingen hard gewerkt. Dit was ook terug te zien in hun oefening. Helaas had Daniël hier en daar een paar kleine foutjes waardoor hij in het klassement op een keurige 5de plaats eindige. Marten draai weer een super wedstrijd. Bij de prijsuitreiking mocht Marten het hoogste podium betreden.

Toen kwam de uitslag voor het Fries Kampioenschap. Marten mocht ook hier het eerste podium bestijgen. Daniël werd hier 4e met een nihil verschil van 0,05 met de nummer 3. Deze jongens zijn beide geplaatst voor de district finale (dat zijn de finales van de 3 noordelijke provincies) op 6 april in Lemmer. Wij wensen ze veel succes!

Check Also

Hercules Harkema in de prijzen!!

Afgelopen zaterdag werd in Harkema de eerste plaatsingswedstrijd voor de jongste turnsters georganiseerd. Hercules was …