Breaking News

Hercules scoort 3 podiumplaatsen in Ferwerd.

Op zaterdag 25 maart mochten een aantal dames in Ferwerd proberen een plaatsje op het FK te veroveren. De punten van deze wedstrijd zijn samen met de eerste plaatsing een totaalscore waarbij we zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Voor zowel Marrit Posthumus als Esmee de Vries was er in de eerste wedstrijd een medaille. Esmee zat samen met Elize en Irma in een groep. Het was vandaag afwachten hoe de oefeningen verliepen. Door een afgekeurd element op de balk viel Esmee ditmaal buiten de prijzen, maar Marrit Posthumus kreeg een prachtige zilveren medaille omgehangen.

In de tweede ronde was het wederom spannend voor Bonnie Kiers en Dione Schippers. Dione behaalde de vorige keer een bronzen medaille en zal bij één van haar concurrentes in de groep. Het lukte Bonnie ditmaal om haar scores te verbeteren en eindigde op een tweede plek. Voor Dione was er jammer genoeg geen podiumplaats.

Anouk Kooistra, Marit de Vries en Roëlla Hoekstra kwamen in de laatste ronde uit in het niveau jeugd D2. Anouk behaalde in de vorige wedstrijd een zilveren plak en wilde die graag verededigen. Jammer genoeg gingen de oefeningen vandaag niet allemaal zoals gepland, en lukte het niet om op het podium te komen. Voor Roëlla was de wedstrijd vandaag al een persoonlijke overwinning. Ze turnde voor het eerst arabier flik flak op de mat en deed de salto uit de brug. Deze persoonlijke overwinning werd ook nog eens bekroond met een zilveren medaille voor de derde plek.

Of de dames naar het FK mogen, wordt later bekend gemaakt.

 

Foto’s: Linkje

Check Also

WEDSTRIJDGROEP 4 EN 5

Vorig weekend turnden Sarah en Femke namens GV Hercules hun wedstrijd in wedstrijdgroep 5. Met …