Breaking News

Open Fries Kampioenschap Surhuisterveen

 

Hercules is in de ochtendwedstrijd met 3 teams vertegenwoordigd. Het team Joukje Hoekstra en Bonnie Kiers, die tevens bij Set’m op uit Augustinusga traint, is Fries Kampioen geworden en voelden de druk tijdens deze wedstrijd. Ze hadden wel de eer hoog te houden. De Friese titel zou voor hun blijven, maar hier nogmaals bij de besten behoren stond zeker op het lijstje! Zonder al te veel zenuwen begonnen ze aan hun oefening, en Joukje stond bij het eerste element niet helemaal stabiel. Gelukkig wist ze de balans te bewaren en bleven ze lang genoeg staan en leverde het geen tijdsfouten op. De dames, die meedoen op het niveau E-plus hebben wederom alle tegenstanders weten te verslaan en eindigden op een eerste plaats!

Ook de meiden Ilse Noordstra en Irma van der Wal deden in deze categorie mee. Ook zij deden vorige week mee aan het FK. Jammer genoeg was er toen geen podiumplaats, dus de meiden waren zeer gebrand om dat ditmaal weer te proberen. De jury was van mening dat er een elementje wat te kort was aangehouden, waardoor ze een minimale aftrek hebben gekregen. Dan baal je even en ga je niet meer van een podiumplaats uit. Super verrast waren ze toch toen ze hun namen hoorden en ze een medaille omgehangen kregen voor de vierde plaats!

Ook voor het trio Anouk Kooistra, Judith Veenstra en Demi Veenboer, uitkomend in instap, was het vandaag spannend. Op het FK wisten ze nét geen podium te behalen en daarom hadden de meiden tijdens deze wedstrijd toch wel een beetje extra motivatie om het dit keer wél te mogen betreden. Na de keurige oefening die ditmaal precies op de muziek uitkwam, was het spannend tot de prijsuitreiking. Na het horen van de nummer drie was het nog onzeker of het wel zou lukken, maar bij het noemen van de vereniging Hercules wisten we het zeker; Het zilver is voor dit trio!

In het middagprogramma was Hercules wederom vertegenwoordigd met 3 teams. Het duo Jeltje en Elize (E-senior) en Tineke en Roëlla (E-Senior) en als laatste het trio Marlène Dijkstra, Roos van der Meulen en Femke Wijbenga. Jammer genoeg zaten er tijdens de middagwedstrijd volgens de jury tocht teveel foutjes in, waardoor ze allemaal buiten het podium vielen.

Foto’s klik hier

Check Also

WEDSTRIJDGROEP 4 EN 5

Vorig weekend turnden Sarah en Femke namens GV Hercules hun wedstrijd in wedstrijdgroep 5. Met …