Breaking News

Succesvolle start wedstrijdseizoen voor Hercules

Op 12 januari was voor hercules het startschot voor het wedstrijdseizoen.

Op deze dag stonden er 2 wedstrijden op het programma.

In Oudega werd een onderlinge wedstrijd gehouden waar Hercules met maar liefst 15 deelnemers aanwezig was. Dit was een gezellige wedstrijd waarbij de jongere kinderen een beetje wedstrijdervaring konden opdoen.

Mooi meegenomen was dat er velen in de prijzen vielen. Goud was ervoor: Tessa Dijkstra, Emma Boetje, Amber Posthumus en Lindsey Faber. Met zilver gingen Andrea Mozes, Femke Douma, Isa Mirthe Veenstra en Klasina Beerda naar huis. En brons was er voor Jedaja de Jong en Wim Geertsma.

Ook kregen Jellie Mudstra, Irma Deelstra, Dylana van Duinen, Alyssa Bijma en Ontsje vd Lei een leuke herinnering aan deze dag mee naar huis

In Damwoude was deze dag de eerste plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep. Voor Hercules Harkema deden hier vijf meiden aan mee. Sarah en Jildou mochten het spits afbijten. Beide meiden turnden een goede en nette wedstrijd. Voor Sarah resulteerde dit in een zilveren medaille, gefeliciteerd! Jildou stond net naast het podium, zij werd vierde!
‘s Middags mochten de jongste turnsters laten zien wat zij konden. De beurt was aan Rixt, Hannah en Eliza. Hun eerste KNGU wedstrijd, erg spannend! Ze hebben goed hun best gedaan en mooie oefeningen laten zien. Rixt werd vijfde, Hannah derde en Eliza tweede, gefeliciteerd meiden!
Zaterdag 26 januari hadden de meeste jongens van Hercules Harkema hun eerste plaatsing wedstrijd in Stiens.
In de eerste wedstrijd ronde was het de beurt aan Karst Niewijk, Casper Stefan Hooisma en Johannes Ogden om hun 6 oefeningen te laten zien aan de jury. Ze turnen in categorie benjamin niveau 21. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar keurig gedaan. Karst Niewijk 10de , Casper Stefan Hooisma 12de en Johannes Ogden 17de.
In wedstrijd ronde 2 was het de beurt aan Marten Mudstra en Daniël Weening beide uitkomend in pupil niveau 20. In deze ronde was het ook de beurt aan Klaas Theo Jansma uitkomend in pupil niveau 19. Na 6 keurige oefeningen zagen ze dit beloond met de volgende prijzen: Marten Mudstra 1ste en Daniël Weening 3de. Klaas Theo Jansma eindigde op een keurige 6e plaats.
In wedstrijd ronde 4 was het de beurt aan Remco Hamstra uitkomende in instap 18. Hier en daar waren er wat zenuwen te zijn bij Remco. Hierdoor kwamen hier en daar wat foutjes. Remco eindigde als 13de.
Al met al kunnen we terug kijken op een mooie eerste wedstrijd waarbij 2 medailles mee naar huis gingen. De volgende plaatsingswedstrijd is op 2 maart in Lemmer. Als alle turners dan de puntjes op de i zetten, hopen we op nog meer eremetaal.

Check Also

Hercules Harkema in de prijzen!!

Afgelopen zaterdag werd in Harkema de eerste plaatsingswedstrijd voor de jongste turnsters georganiseerd. Hercules was …