Breaking News

Wederom dubbele wedstrijddag Hercules

Ferwerd/Joure- Afgelopen zaterdag was Hercules Harkema weer actief op de wedstrijden voor zowel dames als herenturnen. De meiden moesten naar Ferwerd. Fleur van der Meulen was mooi op tijd aanwezig voor de eerste wedstrijdronde. Ze was de enige turnster bij een toestel, wat haar veel inturntijd opleverde bij alle toestellen. Vooral bij de balk heeft ze hier van geprofiteerd. Hoewel de radslag bij het inturnen steeds mislukte is het Fleur gelukt om de wedstrijdoefening vlekkeloos te turnen. Bij de einduitslag moest ze twee meiden van Dokkum voor zich laten gaan, maar ze ging tevreden met een bronzen medaille naar huis.

Bij de dames in de keuze oefenstof zijn geen prijzen behaald. Wel hebben de meiden persoonlijke doelen gehaald. Ilse Noordstra keek op tegen 2 onderdelen (flikflak en salto), maar ze heeft ze allebei zelfstandig uitgevoerd. Jeltje de Wind behaalde op twee toestellen een derde eindscore. Gabrielle Dijkstra had een tegenvallende score op vloer, zat wel bij de eerste 3 op brug. Mandy van Egmond heeft dit jaar voor het eerst een dans op muziek geleerd en heeft dit keurig gedaan.

De heren hadden hun eerste competitie ronde in Joure. Vroeg op de morgen mocht Mike Zuur (Opende) aan treden en hij draaide een redelijke goeie wedstrijd. Helaas ging zijn sterkste onderdeel in deze meerkamp, de vloer, mis waardoor hij in de middenmoot eindigde . In de middagwedstrijd mochten Rijlen Heer (Drachten) en Oebele Bosma (Augustinusga) aan treden. Beide heren turnden een strakke wedstrijd waarbij Oebele boven zich zelf uitsteeg wat hem een derde plaats opleverde. Zijn maatje Rijlen mocht de hoogste trede van het podium bestijgen na een zeer strakke en stabiele wedstrijd.

Check Also

WEDSTRIJDGROEP 4 EN 5

Vorig weekend turnden Sarah en Femke namens GV Hercules hun wedstrijd in wedstrijdgroep 5. Met …