Breaking News

Hercules behaalt 2 Friese titels en plaatsingen voor districtfinale in eigen huis.

Op zaterdag 4 maart werden in de Fûgelkamp heren turnwedstrijden gehouden voor de niveaus 11 t/m 15.
Hercules was sterk vertegenwoordigd in deze wedstrijd met jongens in verschillende categorieën. Voor Reinder van Ens was er eremetaal op niveau 12. Reinder heeft vandaag 111.70 punten gescoord, wat goed was voor een zilveren medaille. Tevens heeft Reinder met een totaal van 222.25 punten de hoogste score over twee wedstrijden behaald en kreeg hij ook een gouden ‘pompblêd’ omgehangen voor de Friese titel.
Voor Sytse Harm Otter, pupil niveau 12, was er vandaag ook een persoonlijke overwinning. Hij werd niet alleen derde in deze wedstrijd, maar kreeg ook een zilveren medaille voor het behalen van de tweede plaats van het FK. Sytse Harm had een totaal van 219.60
Voor Wesley Salters, benjamin niveau 15, was de druk hoog. Hij behaalde vorige keer een gouden medaille en wilde deze graag verdedigen. Het lukte hem ook vandaag de eerste plaats te behalen, want ook leidde tot een gouden ‘pompebled’. Hij had een puntentotaal van 214.90.
In eigen zaal turnen leidt natuurlijk tot extra publiek. Het was gezellig druk in de sporthal aan de Fûgelkamp en de jongens hebben allemaal het beste laten zien wat ze konden. Wat extra speciaal aan deze wedstrijd was, was dat het niet alleen een tweede ronde was, maar ook meteen een FK. De eerste en tweede ronde werden samen opgeteld, en de totaalscore leidde tot de titel Fries kampioen in je eigen niveau. Naast een medaille in de vorm van een pompebled kregen de Friese kampioenen ook nog een Friese sjerp omgehangen door vrijwilligers van Hercules Harkema. Voor de kinderen een prachtige ervaring.
Op 13 mei zal in Lemmer het districtskampioenschap worden gehouden. Hier doen de toppers van Friesland, Groningen en Drenthe mee. Vandaag hebben de volgende heren zich hier ook nog voor geplaatst: Reinder van Ens, Hylke Rienk Otter, Wesley Salters, Johan Veenstra, Jitse Frieswijk.
Voor de dames stond acrogym in Dokkum op het programma. Dit was wederom een Fries Kampioenschap. Hercules had hier twee deelnemende teams in de categorieën E senior dames paren. Jeltje en Elize deden in de ochtendwedstrijd mee, maar haalden ondanks een betere oefening dan de vorige rondes geen plaatsing voor het district. Tineke Bosklopper en Roëlla Hoekstra, die ook trainen bij Set’m op in Augustinusga, behaalden een vijfde plaats en hebben zich hiermee geplaats voor de wedstrijd op 18 maart.

Check Also

WEDSTRIJDGROEP 4 EN 5

Vorig weekend turnden Sarah en Femke namens GV Hercules hun wedstrijd in wedstrijdgroep 5. Met …