Geschiedenis Hercules


Gymnastiekvereniging Hercules bestaat al bijna 40 jaar!

Al jarenlang wordt er in ons dorp met veel enthousiasme gymnastieklessen gegeven. Moeders van kinderen die nu lid zijn, hebben zelf vroeger ook jarenlang bij de club getraind en wedstrijden geturnd.  We vinden het als vereniging erg belangrijk dat kinderen in hun eigen dorp kunnen sporten en bewegen.

In de bijna 40 jaar dat we bestaan zijn er veel verschillende trainsters geweest. In de beginjaren lag de nadruk meer op de recreatieve gymsport, daarna is de vereniging lid geworden van de KNGU, de nationale turnbond en werd er ook mee gedaan aan wedstrijden. Dat doen we nu nog steeds. Er zijn een aantal leden die trainen voor wedstrijden van de KNGU en we hebben een groep leden die meer recreatief trainen en af en toe meedoen aan een funwedstrijd.

Naast het meisjesturnen, is er in het verleden ook een groep jongens geweest die meededen aan het herenturnen. Ook werd er een aantal jaren acrogymnastiek gegeven. Een paar jaar terug zijn we gestart met Nijntje beweeglessen voor de jongste kinderen. Zo zie je dat onze vereniging in de afgelopen jaren zich met veel verschillende aspecten van het turnen heeft bezig gehouden!

Prachtig dat de gymsport zo leeft in ons dorp, samen met de trainsters, bestuur en vrijwilligers hopen we nog jarenlang, kinderen te mogen verwelkomen bij de gymlessen. Bewegen en plezier staat bij ons voorop!Bestuur

Onze vereniging bestaat uit 4 bestuursleden met ieder zijn eigen takenpakket.

Het bestuur helpt o.a. mee met de organisatie van wedstrijden, zoeken naar sponsors, het aanschaffen van nieuwe materialen, activiteiten organiseren en helpt mee met de uitvoering die we 1x in de 2 jaar houden.

Voor vragen en opmerkingen kunt u altijd terecht bij:  herculesharkema@gmail.com

VOORZITTER:

Tineke Alma

PENNINGMEESTER:                                                                        

Cornelia Mudstra   

herculesharkema@gmail.com

SECRETARIAAT

Femke Mulder

herculesharkema@gmail.com

AlG. LEDEN: Saskia Postma

Juryleden van hercules

De jurygroep van Hercules bestaat op dit moment uit 2 juryleden. De noodzaak van juryleden is dat zonder het leveren van juryleden de vereniging niet mag deelnemen aan wedstrijden.

Op dit moment bestaat ons jurygroep uit :  Hilleke van der Meulen, Janet Luchtenburg

Mochten er nog ouders/leden of belangstellenden zijn die ook een jurycursus willen volgen of verder willen in de hogere niveaus dan dit graag kenbaar maken aan de leiding of de bestuursleden.

Of via herculesharkema@gmail.com

Meer informatie over het jureren of de opleidingsmogelijkheden vind u op www.dutchgymnastics.nl

 

Leiding

De trainsters van Hercules zijn

  • Cecilia
  • Gerrie

Ondersteunende trainers zijn: Manoah en Marrit.

Bij Hercules beschikt altijd tenminste 1 leidinggevende over de benodigde licenties. De leiding wordt in de lessen ondersteund door vrijwilligers. Enkele vrijwilligers zijn in het bezit van een certificaat junior assistent 1 en/of assistent leider 2.

Vrijwilligers

Om er voor te zorgen dat alle activiteiten binnen de vereniging door kunnen gaan zijn er vrijwilligers nodig.
Hierbij kunt u denken aan:

  • Hulp bij de lessen
  • Bestuur
  • Ehbo-ers voor wedstrijden
  • Juryleden
  • Incidentele activiteiten (bijvoorbeeld ”thuis” wedstrijden, uitvoering, sponsoring etc.)

Voor bepaalde functie´s zijn er mogelijkheden om hiervoor een speciale cursus te volgen.

In overleg met de vrijwilliger en het bestuur is er een mogelijkheid dat de kosten voor de cursus (gedeeltelijk) wordt betaald door de vereniging.

Heeft u of jij zin om ook een handje te helpen als vrijwilliger, neem dan persoonlijk contact op met één van de bestuursleden of neem contact op via deze site.