Breaking News

Hercules ruimt zwerfafval op in Harkema.

Op vrijdag 20 januari heeft gymnastiekvereniging Hercules uit Harkema een flinke zakcent verdient door het zwerfafval in Harkema op te ruimen.

Onder het genot van ‘koek en sopie’ en een lekker warm vuurtje werden de kinderen door fam. van der Meulen (Let’s partytent) warm ontvangen. De meeste kinderen kwamen uit school dus zo’n lekkere versnapering ging er wel in

De ongeveer 60 kinderen en helpende ouders werden in verschillende ‘routes’ ingedeeld. Binnen no-time was iedereen gewapend met prikstokken, grijptangen, vuilniszakken en emmers op pad om de boel eens flink onder handen te nemen.

Onderweg kwamen de opruimers van alles tegen. Zo werden er volle bierflesjes gevonden, blikjes, sokken, handschoenen, zakdoeken, maar ook nog vuurwerk en allerlei kleine papiertjes.

Na een uur afval zoeken verzamelden we alle vuilniszakken, en na het inleveren van de prikstokken kwamen de meeste kinderen graag even terug voor wat lekkers.

Namens de jarige juf Aukje kregen ze nog een versnapering, met de mededeling dat de papiertjes niet op straat mochten belanden!!!

Op de foto missen nog een aantal kinderen, omdat ze nog onderweg waren, niet op de foto wilden, of later waren begonnen. Er zijn ook kinderen die hebben schoongemaakt op een alternatieve dag, wat een optie was als deze dag niet schikte.

Namens Hercules en de gemeente bedanken wel alle leden én ouders voor deze geslaagde actie.

En zoals het spreekwoord zeg: vele handen maken licht werk (al waren de gevulde vuilniszakken op het laatst wel zwaar!)

 

Check Also

WEDSTRIJDGROEP 4 EN 5

Vorig weekend turnden Sarah en Femke namens GV Hercules hun wedstrijd in wedstrijdgroep 5. Met …