Breaking News

Lesaanbod

Hercules is een energieke vereniging met verschillende disciplines.

Te weten:

  • Kleutergymnastiek
  • Turnen meisjes/dames
  • Turnen jongens/heren
  • Nijntje Beweegdiploma

Kleutergymnastiek.
In deze lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met het turnen. De grondvormen van bewegen komen hier aan de orde. Klimmen, klauteren, werpen, vangen, springen, rollen, lopen, zwaaien & balanceren. In het seizoen wordt tijd gemaakt voor enkele kijklessen. Deze lessen zijn er voor kinderen vanaf 3,5 jaar en de eis is dat de kinderen droog zijn.

Turnen Meisjes/Dames.
In deze lessen leren de meiden oefeningen op de 4 wedstrijdtoestellen (sprong, brug, balk en vloer). De lessen starten met een warming up en daarna begint de training op de toestellen. Voor iedereen is dit verschillend, want iedereen turnt op haar eigen niveau. In de trainingen is klusc van toepassing: de dames trainen: Kracht, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Snelheid en Coördinatie. Dit komt in alle vormen van bewegen weer terug.

Turnen Jongens/Heren.
De jongens trainen bij Hercules samen met de meidengroepen. De jongens hebben hun eigen toestellen om voor te trainen. Zij trainen op de: vloer, voltige, ringen, sprong, rek en brug. De jongens trainen allemaal op hun eigen niveau vanaf recreatie. In de trainingen van de jongens is klusc van toepassing: de jongens trainen: Kracht, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Snelheid en Coördinatie. Dit komt in alle vormen van bewegen weer terug.