Breaking News

Nijntje Beweegdiploma

 

 

 

 

 

Beweegdiploma peuters /kleuters

De gemeente Achtkarspelen en Gymnastiekvereniging Hercules Harkema,( welke in het bezit is van het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU) hebben de handen in één geslagen om een start te maken met het landelijk “Beweegdiploma”.

Wat is het Beweegdiploma?

Het Beweegdiploma is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Het beweegdiploma stimuleert kinderen op jonge leeftijd (2-6 jaar) te laten bewegen. Uiteindelijk wil de KNGU dat een ‘beweegdiploma’ even vanzelfsprekend wordt als het behalen van een ‘zwemdiploma’. Door middel van de beweegdiploma lessen ontwikkelen kinderen hun lichaam en leren ze spelenderwijs wat ze leuk vinden. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Dit heeft als gevolg dat kinderen op latere leeftijd blijven sporten. Sport, gymnastiek en bewegen is in de eerste plaats leuk en het kent veel voordelen zoals betere leerprestaties, bestrijding van jeugdoverlasten en een betere gezondheid.


Bewegen met nijntje en de KNGU
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:
Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 15 lessen
Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) 20 lessen


Meer informatie over het Beweegdiploma vindt u ook op

www.kngu.nl/beweegdiploma en of https://www.herculesharkema.nl/.