Breaking News

Voor de eerste keer naar wedstrijden…. En nu?

Als uw kind in het seizoen 5 jaar wordt mag hij/zij voor de eerste keer meedoen met gymwedstrijden. Vaak is dit nog in het Fun-niveau.

Via email wordt er gevraagd of de kinderen mee willen doen aan een wedstrijd. Na de inschrijving volgt ongeveer 1 week vóór de wedstrijd een tijdsschema met de namen van de deelnemers op de site van Hercules.  (we geven geen briefjes meer mee)

Bij aankomst in de betreffende sporthal staat er aangegeven in welke kleedkamer de kinderen van hercules worden verwacht. Hier kunt u uw kind omkleden en daarna kunnen jullie plaatsnemen op de tribune.

Bij de aanvang van de wedstrijd roept de speaker om dat de kinderen in een betreffende hoek klaar mogen staan. Hier staat ook een trainer en/of hulpjes op  de kinderen te wachten. De kinderen gaan per groepje naar het eerste toestel en vanaf dat moment moeten de kinderen op de wedstrijdvloer blijven. (plasje plegen kan natuurlijk altijd!)

Het is niet nodig om de kinderen eten/drinken mee te geven tijdens de wedstrijd, hier is na de wedstrijd, vóór de prijsuitreiking nog tijd voor.

Na drie of vier ronden mogen de kinderen even plaatsnemen op de tribune en heeft het telbureau tijd voor het optellen van de cijfertjes. Daarna roept de speaker weer om dat het tijd is voor de prijsuitreiking.

Bij de fun-wedstrijden is er voor de kinderen ook nog een gedeelte dans en spel in andere delen van de zaal, en lopen de kinderen alle ‘zalen’  langs. Zo hoeven de kinderen niet te wachten op de prijsuitreiking, maar gaan zij (en het publiek) mee naar de dans of spel-hoek.

Na de prijsuitreikingen van wedstrijden wordt er nog een gezamenlijke foto gemaakt van de prijswinnaars (meestal door de leiding) en daarna mogen de kinderen weer mee naar huis.

In de eerstvolgende les krijgen de kinderen een diploma van deze wedstrijd.

Het dragen van een ‘hercules’ turnpakje is voor de Fun-wedstrijd nog niet verplicht, maar het wordt wel tijdens turn- en springwedstrijden gedragen. Een trainingspak is niet verplicht, maar kinderen worden wel in hun turnkleding óf het hercules trainingspak bij de prijsuitreiking verwacht. (dus niet een eigen trainingspak)

Bij de gymwedstrijden geldt:  Meedoen is belangrijker dan winnen!!

Alvast heel veel succes op de wedstrijden!